Το αντίδοτο στο φόβο είναι η ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε αυτή τη στιγμή

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν πολύ αυτή την περίοδο με την πανδημία. Το ανθρώπινο είδος δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο σε τόσο μαζική κλίμακα. Πρέπει όμως να σας πω ότι δεν είναι όλα μαύρα και καταθλιπτικά.

Όταν είσαι ευαίσθητος στη ζωή, στην αλήθεια, στο θεό και στον αληθινό σου εαυτό, θα νιώθεις μέσα σου ενεργειακά ότι υπάρχει επίσης καλοσύνη, αγάπη, ειρήνη και μεγάλος πλούτος στη ζωή. Ο φόβος και ο πανικός δεν μας αφήνουν να αναγνωρίσουμε τα καλά πράγματα, γιατί σκεφτόμαστε ότι ίσως να είμαστε εμείς οι επόμενοι που θα μας συμβεί κάτι κακό. 

Σας διαβεβαιώ πως ό,τι είναι να έρθει θα έρθει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνετε την ηρεμία σας και να υποφέρετε. Η ζωή σας είναι καταπληκτική, και θα έλεγα μάλιστα, μέχρι την τελευταία σας πνοή. Γνωρίζω ότι πολλοί περνούν δύσκολες ώρες, ειδικά όσοι έχουν συγγενείς τους οποίους έχουν αποχωριστεί για να μπουν σε καραντίνα ή να δεχτούν ιατρική βοήθεια. Παρόλα αυτά είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε ήρεμοι. 

Θέλω να σας πω μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε. Η άσκηση ονομάζεται "ευχαριστώ". Αμέσως μπορεί να σκεφτείτε "για ποιο λόγο να πω ευχαριστώ αυτή τη στιγμή που υποφέρω και είμαι μόνος μου;". Γνωρίζω ότι αυτή είναι η πιο συχνή αντίδραση για πολλούς, αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. 

Βάλτε τα χέρια σας όπως θα τα βάζατε αν κάνατε την προσευχή σας και πείτε "ευχαριστώ". Να το πείτε και να το εννοείτε. Πείτε πολλές φορές "ευχαριστώ". "Ευχαριστώ την ύπαρξη, ευχαριστώ τη ζωή και το θεό, γι' αυτό το σώμα, τις αισθήσεις και τον νου, ευχαριστώ που μπορώ να σκέφτομαι και να εμπιστεύομαι, που μπορώ να μένω μόνος μου και να απολαμβάνω τη συντροφιά του εαυτού μου. Ευχαριστώ για την οικογένειά μου, για όσους με αγαπάνε, τους φίλους μου. Ευχαριστώ ακόμα και αν έχω κάποια ασθένεια γιατί έμαθα πολλά από αυτή. Ευχαριστώ για την υγεία μου, για τον αέρα που αναπνέω, για το φως και τη φύση."

Να λέτε ευχαριστώ και να το εννοείτε, μη το λέτε μηχανικά. Αυτό θα αλλάξει το ενεργειακό πεδίο γύρω σας. Δείτε το και μόνοι σας. "Ευχαριστώ τη ζωή, ευχαριστώ γι' αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που έχω να ανοίξω την καρδιά μου στη ζωή. Ευχαριστώ για την ασθένεια, ευχαριστώ και για την υγεία". 

Όταν νιώθετε κατάθλιψη πείτε ευχαριστώ για όλα αυτά που έχετε. Αυτό θα σας φέρει ηρεμία και ευγνωμοσύνη. Αυτή είναι η φυσική σας κατάσταση. Αφαιρεί την κατάθλιψη, την ένταση, το άγχος, τις ανησυχίες, το στρες και το φόβο. "Ευχαριστώ που μπορώ να λέω ευχαριστώ. Ευχαριστώ για τη ζωή μου, που μπορώ να στέκομαι όρθιος -πολλοί δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι- και που μπορώ να κάθομαι - πολλοί δεν μπορούν να κάθονται". 

Σας ευχαριστώ όλους που υπάρχετε και είστε εδώ. Είστε κομμάτια αυτού του σύμπαντος και σας ευχαριστώ. Ό,τι και αν έχει συμβεί στο παρελθόν και θα συμβεί στο μέλλον, ευχαριστώ.

*Από βιντεοσκοπημένη ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας