Το απόφθεγμα της ημέρας
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να πιστέψει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι. Οι πεποιθήσεις "είμαι ανεπαρκής, είμαι κακός, είμαι ανάξιος, θα έπρεπε να ήμουν αλλιώς", βρίσκονται στον πυρήνα όλων των ψυχικών συμπτωμάτων και διαταραχών. Το να γνωρίζουμε τι είμαστε δεν είναι φιλοσοφία, αλλά ο μόνος τρόπος για να ζούμε χωρίς να προκαλούμε πόνο και δυστυχία στον εαυτό μας και στους άλλους."
~Νίκος Μπάτρας

Άτομο ή επίγνωση; Ως τι επιλέγεις να ζεις;

Αν έχεις επίγνωση ότι είσαι στο παρόν χωρίς ταυτότητα, χωρίς όνομα, και επιτρέπεις σε όλες τις αισθήσεις του σώματος, καθώς και στη δραστηριότητα του νου να είναι έτσι όπως είναι, τότε ζεις ως επίγνωση.

Αν ταυτίζεσαι με ένα ατομικό Εγώ που υπάρχει μέσα στις σκέψεις, που ταξιδεύει άλλες φορές στο παρελθόν και άλλες στο μέλλον, και λειτουργεί σαν ένας καλά θωρακισμένος προγραμματισμός, τότε ζεις ως ένα φανταστικό πρόσωπο, ένα δημιούργημα του νου.

Η δύναμή μας έγκειται στο ότι μπορούμε να επιλέξουμε με ποια μορφή θα ζούμε. Η εσωτερική ηρεμία, η αίσθηση της ασφάλειας, της πληρότητας και η εμπιστοσύνη στη ζωή, εξαρτώνται από αυτή την επιλογή.

Νίκος Μπάτρας