Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Έκχαρτ Τόλλε: Από τις σκέψεις και τα συναισθήματα στην επίγνωση

Το να ελευθερωθείς από το Εγώ δεν είναι στην πραγματικότητα μεγάλη δουλειά, αλλά πολύ μικρή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις επίγνωση των σκέψεων και συναισθημάτων σου καθώς εμφανίζονται. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που "κάνεις", αλλά κάτι που "βλέπεις".

Με αυτή την έννοια, είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να "κάνεις" τίποτα για να ελευθερωθείς από το Εγώ. Όταν συμβεί αυτή η μεταστροφή, που είναι η μεταστροφή από τη σκέψη στην επίγνωση, μια ευφυΐα κατά πολύ μεγαλύτερη από την πονηριά του Εγώ αρχίζει να λειτουργεί στη ζωή σου.

Τα συναισθήματα, ακόμα και οι σκέψεις, αποπροσωποποιούνται μέσω της επίγνωσης. Αναγνωρίζεται η απρόσωπη φύση τους. Δεν υπάρχει πια εαυτός μέσα τους. Είναι απλώς ανθρώπινα συναισθήματα, ανθρώπινες σκέψεις. 

Ολόκληρη η προσωπική σου ιστορία, που τελικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ιστορία, ένα μάτσο σκέψεις και συναισθήματα, αποκτά δευτερεύουσα σημασία και δεν καταλαμβάνει πια το προσκήνιο της συνειδητότητάς σου. Δεν αποτελεί πια τη βάση για την αίσθηση της ταυτότητάς σου.

Είσαι το φως της Παρουσίας, η επίγνωση που προηγείται οποιασδήποτε σκέψης και συναισθήματος και πηγαίνει βαθύτερα απ' αυτά.