Μούτζι: Η φυσική εξέλιξη είναι το να επιστρέψουμε στην πηγή μέσα μας

Είναι πολύ σπάνιο να βρεις ανθρώπους που να έχουν επίγνωση αυτής της σιωπής, του ακίνητου χώρου, που δεν γερνάει, δεν μεγαλώνει, δεν διαστέλλεται, δεν συστέλλεται, και ταυτόχρονα οτιδήποτε κινείται, εμφανίζεται ή εξαφανίζεται, προέρχεται από αυτόν.

Η δουλειά σου είναι να το ανακαλύψεις αυτό συνειδητά. Μόνο τότε θα είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις τις φουρτούνες που έρχονται από το σύστημα "σώμα-νους", καθώς και τον ψυχολογικό θόρυβο που έρχεται από την αίσθηση του ατόμου. Τότε θα μπορείς να δεις πέρα από όλα αυτά. Δεν θα σε κυριεύουν. Θέλω να σου θυμίσω ότι είναι απολύτως εφικτό να απελευθερωθείς από αυτά τα φαινόμενα.

Δεν είναι δύσκολο να αφυπνιστεί κανείς στην αλήθεια. Αυτό που φαίνεται δύσκολο είναι το να ξεπεράσει κανείς το αντανακλαστικό τού να επιστρέφει στην παλιά κατάσταση της ταυτότητας. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει για ένα διάστημα. Μάλιστα, η τάση που έχουμε να θέλουμε να προστατέψουμε τις προβολές και τις προσκολλήσεις μας, θα συνεχίσει να δημιουργεί αυτή την αίσθηση του διαχωρισμού και θα μας φρενάρει.

Αλλά μην απογοητεύεσαι. Όλο αυτό σε οδηγεί σε ένα υπέροχο μέρος. Ποιο είναι αυτό; Εσύ είσαι. Εδώ. Εσύ που κάθεσαι στην καρδιά της ίδιας της ύπαρξής σου. Η ώθηση, η φυσική εξέλιξη των συνειδητών όντων είναι το να επιστρέψουν στην πηγή. Όχι έξω, αλλά μέσα.

*Από ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Ν. Μπάτρας