Το απόφθεγμα της ημέρας
"Όταν γεννιόμαστε οι γονείς μας μάς δίνουν ένα όνομα. Αλλά αυτό το όνομα είναι μόνο μια ταμπέλα, μια ψεύτικη ταυτότητα. Το πραγματικό μας όνομα είναι το "είμαι". Όχι το "είμαι" του ατόμου ή του σώματος, αλλά το "είμαι" της ύπαρξης και της επίγνωσης. Αυτό το "είμαι" είναι συνώνυμο του παρόντος."
~Μούτζι

Το ακατέργαστο μέταλλο

Κάποτε ένα κομμάτι μέταλλο καθόταν αναπαυτικά στο χαμηλό ράφι ενός εργοστασίου.

Έμεινε εκεί για πολύ καιρό και το μόνο που έκανε ήταν να μαζεύει σκόνη.

Μια μέρα ένας εργάτης το πήρε στα χέρια του, το μετέφερε σε έναν πάγκο και άρχισε να το στρίβει για να αλλάξει το σχήμα του.

"Γιατί μου το κάνεις αυτό;" φώναξε γεμάτο φόβο και ανησυχία το μέταλλο.

"Για να σε βοηθήσω να δεις τα θαυμαστά που υπάρχουν πέρα από τη φαντασία σου", απάντησε ο εργάτης. "Αυτή τη στιγμή σου φαίνονται όλα παράξενα και σε φοβίζουν. Κάποια μέρα όμως θα είσαι πολύ ευχαριστημένο. Βλέπεις, αυτό που κάνω τώρα, είναι ότι σε μεταμορφώνω σε τηλεσκόπιο".

Η διδακτική αυτή ιστοριούλα μάς δείχνει ότι η θέληση να υποστούμε την εσωτερική μεταβολή, μάς βοηθά να δούμε το άπειρο που βρίσκεται πέρα από την παρούσα θέση μας.

Το μυστικό για να αφήσουμε πίσω μας τον περιορισμένο κόσμο του εγωικού εαυτού, είναι να βρούμε τη θέληση να συνεχίσουμε, ακόμα και όταν νιώθουμε πως κάτι κακό μας συμβαίνει ή πως βρισκόμαστε σε τέλμα.

*Από το βιβλίο "Το μυστικό να μην κολλάς", Guy Finley, Εκδ. Αλκυών