Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ενδιαφέρεστε για τη δική σας ευτυχία ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ευτυχία δεν είναι ποτέ δική σας. Η ευτυχία υπάρχει εκεί όπου το εγώ δεν υπάρχει."
~Νισαργκαντάττα

Να δίνετε την προσοχή σας στο Είμαι, όχι στις σκέψεις

Ας υποθέσουμε ότι αυτή τη στιγμή νιώθετε μια αναταραχή στο σώμα ή στον νου. Μπορεί αυτή η αναταραχή να επηρεάσει αυτό που είστε πραγματικά;

Όταν ζείτε ως παρατηρητής, όλο το παιχνίδι της ζωής, με όλες τις διακυμάνσεις του, εκτυλίσσεται μπροστά σας, ξετυλίγεται μέσα σας. Αλλά όσο πιο πολλά λέμε γι' αυτό το θέμα, τόσο περισσότερο το παραδίδουμε στον νου και μένει στο επίπεδο των σκέψεων.

Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το να είσαι αυτό που είσαι, είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στον ανθρώπινο κόσμο. Ότι μόνο λίγοι το βιώνουν και μόνο λίγοι δικαιούνται να το γνωρίσουν. 

Αλλά η αλήθεια υπάρχει πάντα μέσα σας. Και από τη στιγμή που θα τη δείτε μία φορά, δεν μπορείτε να την παραβλέψετε μετά. Η δύναμη που έχετε είναι να επιστρέψετε σ' αυτή την αναγνώριση. Τότε η ζωή σας θα αρχίσει να ανθίζει και εσείς να χάνετε κάθε είδος φόβου.

Δεν πρέπει να μελετάτε πολύ την αυτογνωσία. Αρκεί να συνειδητοποιήσετε αυτό που είστε και να αφυπνιστείτε σ' αυτή την αλήθεια. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει βιωματικά. Τότε, εντελώς αυθόρμητα και φυσικά, θα νιώσετε ένα άνοιγμα μέσα σας που θα σας γεμίσει με πληρότητα, ευτυχία και γαλήνη. Και αυτό το άνοιγμα θα διευρύνεται όλο και περισσότερο

Κάποια στιγμή μπορεί να έχετε κάποιες απορίες και ερωτήσεις. Αλλά οι απαντήσεις θα σας έρθουν. Μη δίνετε μεγάλη σημασία στις ερωτήσεις του νου. Δώστε όλη σας την προσοχή στο Είμαι.

*Από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

Διαβάστε επίσης: