Το απόφθεγμα της ημέρας
"Η καρδιά σου είναι το φως αυτού του κόσμου. Μην την καλύπτεις με το μυαλό σου."
~Μούτζι

Η διαίσθηση είναι η νοημοσύνη της ζωής που σε καθοδηγεί

Συνήθως η διαίσθηση εμφανίζεται με τη μορφή μιας γρήγορης και σιωπηλής γνώσης για κάτι. Και αμέσως μετά έρχεται ο νους και δημιουργεί σκέψεις γύρω απ' αυτή τη γνώση: "Να το κάνω ή να μην το κάνω;". Τη διαίσθηση την αισθάνεσαι στο σώμα σου.

Μπορεί σε μια στιγμή να σκεφτείς "α, πρέπει να πάω εκεί", αλλά να μην ξέρεις γιατί. Και όλο σου το σώμα να είναι εναρμονισμένο με αυτή τη σκέψη. Όταν μετά ενεργοποιείται ο νους, υπάρχει μια αποσύνδεση από το σώμα και το μόνο που ακούς μέσα στο κεφάλι σου είναι οι σκέψεις: "Είναι αλήθεια ή δεν είναι;", "Ίσως και να μην θέλω να πάω εκεί τελικά".


Να παρατηρείς το σώμα και τον νου γιατί η διαίσθηση έρχεται πολύ σιωπηλά συνήθως, με τη μορφή ενός γρήγορου "ξέρω" και συνοδεύεται από μια εσωτερική ηρεμία. Μπορεί να χρειαστεί να εξασκηθείς για να μάθεις να την αναγνωρίζεις, ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που όλα τα προηγούμενα χρόνια την αγνοούσαν και άκουγαν μόνο τον νου. Ίσως χρειαστεί χρόνος για να εξοικειωθείς μαζί της.

Σου συστήνω όμως να αρχίσεις να ακούς τη διαίσθησή σου. Είναι η πραγματική νοημοσύνη σου, η νοημοσύνη της ζωής που σε καθοδηγεί. Η ζωή σε καθοδηγεί στέλνοντάς σου μηνύματα, μέσα από το σώμα ή ακόμα και μέσα από τις σκέψεις, αλλά δεν είναι σαν τις επικριτικές σκέψεις ή τις αμφιβολίες που δημιουργεί ο νους.

Πολλές φορές λέμε "έπρεπε να το είχα κάνει αυτό, αφού το ήξερα, γιατί δεν το έκανα;". Η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε. Αλλά πρέπει να εκπαιδευτούμε στο να ακούμε τη διαίσθησή μας, αυτή την πρώτη σκέψη, να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τη γνώση μέσα μας. Ο διαλογισμός βοηθάει σ' αυτό γιατί καθαρίζει τον σκεπτόμενο νου και δημιουργεί χώρο για σένα, γι' αυτό που είσαι αυτή τη στιγμή. Και δεν είσαι οι σκέψεις, είσαι η επίγνωση. Και αυτή η επίγνωση είναι η ζωή. Είσαι η ζωή!

Όταν συνδέεσαι με τη ζωή ο εγωικός εαυτός παραμερίζει και αναδύεται η διαίσθηση. Το Εγώ μπλοκάρει τη διαίσθηση και αμφιβάλλει για την ίδια τη ζωή. Να είσαι λοιπόν παρατηρητικός και συνειδητός για να μπορείς να αναγνωρίζεις και να εμπιστεύεσαι τα μηνύματα που σου στέλνει η διαίσθηση. 

Η ζωή μάς μιλάει με τόσους πολλούς τρόπους. Είναι σαν οι ψυχές μας να θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Όταν δεν δίνουμε προσοχή στη διαίσθηση είναι σαν να αρνούμαστε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας, σαν να απομακρυνόμαστε από τον εαυτό μας. Και ο σκοπός μας εδώ είναι να είμαστε ένα με τη ζωή, για να μπορεί αυτή να εκφράζεται μέσα από εμάς με όποιον τρόπο θέλει.

*Από μαγνητοσκοπημένη ομιλία της Kim Eng
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας
**Η Kim Eng είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και διδάσκει γιόγκα και διαλογισμό. Είναι επίσης η σύντροφος του Έκχαρτ Τόλλε.

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας