Το απόφθεγμα της ημέρας
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να πιστέψει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι. Οι πεποιθήσεις "είμαι ανεπαρκής, είμαι κακός, είμαι ανάξιος, θα έπρεπε να ήμουν αλλιώς", βρίσκονται στον πυρήνα όλων των ψυχικών συμπτωμάτων και διαταραχών. Το να γνωρίζουμε τι είμαστε δεν είναι φιλοσοφία, αλλά ο μόνος τρόπος για να ζούμε χωρίς να προκαλούμε πόνο και δυστυχία στον εαυτό μας και στους άλλους."
~Νίκος Μπάτρας

Επίκτητος: Να παρατηρείς και να ακούς

Το να ενδίδεις σε υπερβολική υπερηφάνεια για τις δικές σου γνώσεις, ικανότητες, ή εμπειρίες και να προσπαθείς να αποκτήσεις περισσότερη δύναμη ή εξουσία απ' ό,τι σου ανήκει, είναι θανάσιμο.

Τέτοια θριαμβολογία όχι μόνο αποξενώνει τους άλλους, γιατί ασφυκτιά κάποιος όταν βρίσκεται γύρω του τέτοιος άξεστος αλαζόνας, αλλά οδηγεί επίσης σε ματαιοδοξία που εμποδίζει την αλλαγή προς μια υγιή κατεύθυνση. Εξακολουθείς να περιστρέφεσαι γύρω από τους γνωστούς κύκλους. Πιάνεσαι στα ίδια γλοιώδη δίκτυα. Ποτέ δεν συμβαίνει κάτι το καινούργιο ή το εύθυμο.

Σταμάτα να φλυαρείς σαν τη γαλιάντρα. Σημείωσε τι πραγματικά συμβαίνει, όχι απλά τι νομίζεις πως συμβαίνει ή τι εύχεσαι να συνέβαινε. Να παρατηρείς και να ακούς.

Για να κάνεις οποιοδήποτε πράγμα καλά, πρέπει να έχεις την ταπεινοφροσύνη να το κάνεις αδέξια στην αρχή, να ακολουθήσεις "τα ρουθούνια σου" [τα ένστικτά σου], να χαθείς, να κάνεις λάθη και απροσεξίες. 

Έχε το θάρρος να αναλάβεις κάτι κι ας το κάνεις ακόμη κι αδέξια. Η σημαντική γνώση και η προσωπική καθοδήγηση κατοικούν σε απροσδόκητα μέρη.