Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες. Ούτε οι σοφοί είναι τέλειοι. Και μη νομίζετε ότι αν είστε καλός με όλους, θα αρέσετε σε όλους. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος άνθρωπος."
~Μούτζι

Επίγνωση: Το καινούργιο μάθημα στα σχολεία της Αγγλίας

Οι μαθητές στα σχολεία της Αγγλίας διδάσκονται ήδη Μαθηματικά, Επιστήμες και Ιστορία, αλλά πλέον εκατοντάδες σχολεία ετοιμάζονται να καθιερώσουν ένα καινούργιο μάθημα: την Επίγνωση (Mindfulness).

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, σε πάνω από 370 σχολεία οι μαθητές θα αρχίσουν να εξασκούνται στην ανάπτυξη της επίγνωσης για να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία.

Οι μαθητές θα διδάσκονται ασκήσεις χαλάρωσης, αναπνοής, καθώς και δεξιότητες "για να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους", σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κυβέρνησης.

Ο σκοπός του προγράμματος, που θα περατωθεί σε πρώτη φάση το 2021, είναι η εξεύρεση των καλύτερων τεχνικών που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα σε έναν κόσμο γρήγορων αλλαγών.

"Από το δημοτικό κιόλας, τα παιδιά σταδιακά θα έρχονται σε επαφή με θέματα γύρω από την ψυχική υγεία, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ευτυχία", όπως ανακοίνωσε η γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας.

Η δρ. Jessica Deighton, καθηγήτρια παιδοψυχολογίας και ευεξίας στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου, επισημαίνει πως "σκοπός του προγράμματος δεν είναι απλώς να κάνει τα παιδιά να νιώσουν καλύτερα, αλλά να τα εφοδιάσει κατάλληλα για όλη τους τη ζωή".

Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας