Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες. Ούτε οι σοφοί είναι τέλειοι. Και μη νομίζετε ότι αν είστε καλός με όλους, θα αρέσετε σε όλους. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος άνθρωπος."
~Μούτζι

Έκχαρτ Τόλλε: Οι σχέσεις δεν υπάρχουν για να σε κάνουν ευτυχισμένο

Αν παρατηρήσεις κάποια μη συνειδητή συμπεριφορά στο σύντροφό σου, κράτα τη στη στοργική αγκαλιά της επίγνωσης έτσι ώστε να μην αντιδράσεις.

Η ασυνειδησία και η επίγνωση δεν μπορούν να συνυπάρξουν για πολύ - ακόμα και αν την επίγνωση την έχει μόνο ο άλλος και όχι εκείνος που ενεργεί μη συνειδητά. Η ενέργεια που βρίσκεται πίσω από την εχθρότητα και την επιθετικότητα βρίσκει την παρουσία της αγάπης εντελώς ανυπόφορη. 

Αν αντιδράσεις στην ασυνειδησία του συντρόφου σου, τότε γίνεσαι κι εσύ μη συνειδητός. Αν όμως ύστερα λάβεις επίγνωση της αντίδρασής σου, τότε τίποτα δεν έχει χαθεί.

Όπως ίσως έχεις παρατηρήσει, οι σχέσεις δεν υπάρχουν για να σε κάνουν ευτυχισμένο ή ολοκληρωμένο. Αν συνεχίζεις να επιδιώκεις τη λύτρωση μέσα από μια σχέση, θα απογοητεύεσαι ξανά και ξανά. 

Αν όμως δεχτείς ότι η σχέση υπάρχει για να σε κάνει συνειδητό, αντί για να σε κάνει ευτυχισμένο, τότε η σχέση θα σου προσφέρει λύτρωση και θα ευθυγραμμίζεσαι με την υψηλότερη συνειδητότητα που θέλει να γεννηθεί σε τούτο τον κόσμο. Γι' αυτούς που εμμένουν στα παλιά πρότυπα, θα υπάρχει όλο και περισσότερος πόνος, βία, σύγχυση και παραφροσύνη.