Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Κάνε στη ζωή σου αυτό που αγαπάς

Δεν θα πρότεινα ποτέ να κάνεις κάτι απλά και μόνο για να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία ή στους άλλους.

Θα πρότεινα να κάνεις κάτι που εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγάπη σου για την αλήθεια.

Χρησιμοποίησε το σώμα σου και τον νου σου για να εκφράσεις και να μοιραστείς με τους άλλους την αγάπη σου για την αλήθεια. Βρες να κάνεις κάτι δικό σου. Κάτι που σε εκφράζει αυθεντικά. 

Ιδανικά, κάνε για επάγγελμα κάτι που αγαπάς πολύ. Αν είναι να απομακρυνθείς από αυτό το ιδανικό, απομακρύνσου όσο γίνεται λιγότερο. Το ξέρω ότι δεν μπορείς πάντα να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Προσπάθησε όμως.

Μην μένεις μακριά από τον κόσμο περιμένοντας πότε θα είσαι έτοιμος να κάνεις κάτι. Γίνε διαθέσιμος στον κόσμο μέσα από δραστηριότητες και σχέσεις.

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας, ή μέσα στην ημέρα, που πρέπει να αποτραβηχτούμε και να εξερευνήσουμε τον αληθινό μας εαυτό. Αλλά αυτό είναι μόνο η μισή διαδρομή. 

Η άλλη μισή είναι να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας, το σώμα και τον νου μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο βαθμό που μπορούμε να το κάνουμε, για να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο την αλήθεια που γνωρίσαμε.

Και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να το κάνουμε αυτό. Μπορείς να είσαι επιστήμονας, γιατρός, θεραπευτής, νοσηλευτής, μάγειρας, οδηγός, ή οτιδήποτε άλλο. Μέσα από κάθε επάγγελμα μπορείς να εκφράζεις τη βαθιά κατανόηση που έχεις αποκτήσει από την αυτογνωσία.

Έτσι, όταν έρθει η ώρα να συμβουλεύσεις κάποιον άλλον για το τι επάγγελμα θα κάνει, δεν θα του πεις να κάνει ό,τι κάνεις κι εσύ, αλλά να κάνει ό,τι αγαπάει περισσότερο.

*Από ομιλία του Ρούπερτ Σπάιρα