Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Ντίπακ Τσόπρα: Ό,τι και αν κάνετε να έχετε την ακινησία μέσα σας

Η αφθονία του σύμπαντος είναι μια έκφραση του δημιουργικού νου της φύσης. Όσο πιο συντονισμένοι είστε με το νου της φύσης, τόσο μεγαλύτερη πρόσβαση θα έχετε στην απεριόριστη δημιουργικότητα.

Πρώτα όμως θα πρέπει να ξεπεράσετε την αναταραχή του δικού σας εσωτερικού διαλόγου και να έρθετε σ' επαφή με τον πλούσιο, άπειρο και δημιουργικό νου. Τότε θα μπορείτε να εκμεταλλεύεστε τις δυνατότητες της δυναμικής δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα θα ζείτε την ακινησία του αιώνιου, απεριόριστου, δημιουργικού νου. 

Αυτός ο υπέροχος συνδυασμός του σιωπηλού, απεριόριστου και άπειρου νου, με τον δυναμικό, ελεγχόμενο και εξατομικευμένο νου, αποτελεί μια τέλεια ισορροπία ακινησίας και κίνησης ταυτόχρονα, η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει οτιδήποτε θελήσετε. Αυτή η συνύπαρξη των αντιθέτων, σας κάνει ανεξάρτητους από καταστάσεις, γεγονότα, ανθρώπους και πράγματα.

Όταν αποδεχτείτε ήρεμα αυτή την υπέροχη συνύπαρξη των αντιθέτων, συντονίζεστε με τον κόσμο της ενέργειας - την κβαντική "σούπα", το μη-υλικό, το οποίο αποτελεί και την πηγή του φυσικού μας κόσμου. Αυτός ο κόσμος της ενέργειας είναι πάντοτε ρευστός, δυναμικός, εύκαμπτος, αεικίνητος. Παραμένει όμως ταυτόχρονα απαράλλαχτος, ήρεμος, ακίνητος, αιώνιος και σιωπηλός.

Η ακινησία από μόνη της αποτελεί δυνατότητα δημιουργίας. Η κίνηση από μόνη της αποτελεί δημιουργία, περιορισμένη όμως σε μια συγκεκριμένη όψη της εκδήλωσης. Έτσι, ο συνδυασμός ακινησίας και κίνησης, σας επιτρέπει να εξαπολύσετε τη δημιουργικότητά σας προς όλες τις κατευθύνσεις - οπουδήποτε σας οδηγεί η δύναμη της προσοχής σας.

Όποτε βρίσκεστε μέσα στην κίνηση και τη δραστηριότητα, φροντίστε να έχετε την ακινησία μέσα σας. Μ' αυτό τον τρόπο, η χαοτική κίνηση γύρω σας ποτέ δεν θα επισκιάσει την πρόσβασή σας στη δεξαμενή της δημιουργικότητας, το πεδίο της καθαρής δυνατότητας.