Το απόφθεγμα της ημέρας
"Αν συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα αλλάζουν συνέχεια, θα δεις ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να κρατηθείς από κάπου."
~Λάο Τσε

Το σημαντικότερο στη ζωή είναι να νιώθεις μέσα σου γαλήνη

Όταν λειτουργούμε με βάση την ψευδαίσθηση της προσωπικότητας ή τα διάφορα επιφανειακά συστήματα σκέψης, δεν είμαστε παρά απομονωμένα άτομα ανάμεσα σε δισεκατομμύρια άλλα, ο καθένας με την ατομική του ιστορία, τις ιδέες, τα προβλήματα και το δράμα του.

Στο επίπεδο αυτό υπάρχει αποσύνδεση, διαμάχη, άγχος, σύγκρουση και πολλή δυστυχία. Όλοι σκέφτονται πυρετωδώς και, δυστυχώς, πιστεύουν τα περισσότερα από αυτά που σκέφτονται. Σε αυτό το επίπεδο παρατηρείται πολλή σύγχυση επειδή ο καθένας νομίζει ότι ο δικός του τρόπος σκέψης είναι ο σωστός.

Όταν όμως το μυαλό μας μένει ήσυχο, όταν απλώς υπάρχουμε και είμαστε συνδεδεμένοι με την υγιή μας λειτουργία, κατά μία πολύ σημαντική έννοια είμαστε όλοι το ίδιο, τουλάχιστον στα πιο ουσιώδη θέματα. Νιώθουμε γαλήνη και είμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας. Έχουμε κατανόηση για τις διαφορές μας και αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με ευγένεια και αγάπη. Βλέπουμε την ευρύτερη εικόνα του κόσμου, την αθωότητα μέσα από τις διαφορές μας και μπορούμε να νιώθουμε την ομορφιά της ζωής.

Δεν μπορείς να ξεφορτωθείς κάτι τόσο δυνατό όπως τη δυστυχία, αν δεν έχεις κάτι άλλο ακόμα πιο δυνατό για να την αντικαταστήσεις: την ψυχική υγεία σου. Το κομμάτι αυτό του εαυτού σου είναι πολύ ισχυρότερο από οτιδήποτε θα μπορούσες ποτέ να επινοήσεις με τη σκέψη σου. Η υγιής ψυχολογική σου κατάσταση είναι ένα μέρος του εαυτού σου, μέσα στο οποίο, αντί να ασχολείσαι ενεργά με την προσωπικότητά σου, μπορείς απλώς να υπάρχεις, και να υπάρχεις χωρίς άγχος.

Είναι ένας εσωτερικός χώρος διαλογισμού, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις διαλογισμό για να οδεύεις προς τα εκεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεις ότι υπάρχει, να προτιμάς να βρίσκεσαι εκεί και τελικά να πηγαίνεις προς τα εκεί. Η υγιής ψυχολογική σου κατάσταση επιτρέπει να βιώνεις στο έπακρο κάθε στιγμή της ζωής σου και να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό. Σου υπενθυμίζει ότι το σημαντικότερο στη ζωή είναι να την απολαμβάνεις και να νιώθεις μέσα σου γαλήνη.