Το απόφθεγμα της ημέρας
"Η καρδιά σου είναι το φως αυτού του κόσμου. Μην την καλύπτεις με το μυαλό σου."
~Μούτζι

Δεν χρειαζόμαστε αναγνώριση για την εσωτερική δουλειά που κάνουμε

Η
μόνη εργασία που μας προσφέρει μια διαρκή αξία είναι η εργασία που κάνουμε με τον εαυτό μας.

Υποφέρουμε από μια διαμορφωμένη εξάρτηση, που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως τα πράγματα αξίζουν μόνο αν κάποιος άλλος αναγνωρίσει την αξία τους. Αυτό το οδυνηρό είδος σκέψης, όχι μόνο μας κάνει να προσπαθούμε συνεχώς να ευχαριστήσουμε τους άλλους, αλλά μας αποθαρρύνει από το ν' αρχίσουμε το δικό μας συναρπαστικό ταξίδι διερεύνησης του εαυτού μας.

Η σκέψη μας, η οποία προσανατολίζεται στις φαινομενικές καταστάσεις μόνο, μας κάνει να πιστεύουμε λανθασμένα πως όλη η δουλειά που κάνουμε είναι μάταιη όταν δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να δει τις εσωτερικές μας προσπάθειες ή να εγκρίνει κατά κάποιο τρόπο τις ανακαλύψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας. Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει από την αλήθεια περισσότερο από αυτό.

Η εσωτερική δουλειά ανταμείβει τον εσωτερικό σας εαυτό. Αυτή είναι η αληθινή και υψηλότερη φύση σας. Η υψηλότερη φύση σας είναι και ήταν πάντα παρούσα. Παρόλο που δεν έχει ακόμη πραγματωθεί, μοναδικός της στόχος είναι η ευχαρίστηση του εαυτού και επομένως δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από το δικό της εξυψωμένο επίπεδο, προκειμένου να νιώθει ευτυχής.

Αυτή η υψηλότερη εσωτερική κατάσταση, που αποτελεί και την πηγή της αληθινής απελευθέρωσης του εαυτού, ζει ήδη εντός σας. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προσθέσετε στον εαυτό σας αφού πάντα ανήκε σ' εσάς. Αυτή η ιδιαίτερη γνώση μάς διδάσκει πως αυτό το μεγάλο βραβείο αποτελεί μια πραγμάτωση και όχι ένα απόκτημα.

Πρέπει να μάθεις να μη σκέφτεσαι πια με όρους αρχής και τέλους, με όρους επιτυχίας και αποτυχίας, αλλά να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, σαν μια εκπαιδευτική εμπειρία και όχι σαν μια εμπειρία απόδειξης. Όταν προσεγγίζεις τη ζωή μ' αυτό τον νέο τρόπο, θα σταματήσεις να σπαταλάς την πολύτιμη ενέργειά σου σ' έναν συνεχή αγώνα να αποδείξεις στον εαυτό σου και στους άλλους ποιος είσαι. Μπορείς να αξιοποιήσεις την ενέργειά σου σε ένα υψηλότερο επίπεδο, το οποίο αρχικά θα σε βοηθήσει να δεις καθαρά πως ήσουν τόσο καιρό πεισματικά αγκιστρωμένος σε ηττοπαθείς ιδέες και πεποιθήσεις.