Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μέσα από τα μάτια μας το σύμπαν βλέπει τον εαυτό του. Μέσα από τα αφτιά μας το σύμπαν ακούει τις μελωδίες του. Είμαστε οι μάρτυρες μέσω των οποίων το σύμπαν αποκτά επίγνωση του μεγαλείου του."
~Άλαν Γουάτς

Βίντεο ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying)

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού απασχολεί όλο και περισσότερο την κοινωνία και ειδικά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Τα περιστατικά όπου κάποια παιδιά παρενοχλούν σωματικά ή και ψυχολογικά άλλα παιδιά είναι πλέον πολύ συχνά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποκαλέσει το bullying "μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας".

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου έχουν δημιουργηθεί πολλά κινήματα και όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Στο παρακάτω βίντεο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Keygan Michael Key και Jordan Peele, ένα δίδυμο γνωστό -κυρίως στην Αμερική- ως "Key and Peele". Οι διάλογοι είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για το τι συμβαίνει στον ψυχισμό του παιδιού που ασκεί τον εκφοβισμό, αλλά και για το πώς του δημιουργείται αυτή η συμπεριφορά, ανάλογα με τα βιώματα που έχει στο σπίτι.

*Μετάφραση και υποτιτλισμός: Νίκος Μπάτρας