Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες. Ούτε οι σοφοί είναι τέλειοι. Και μη νομίζετε ότι αν είστε καλός με όλους, θα αρέσετε σε όλους. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος άνθρωπος."
~Μούτζι

Έ. Τόλλε: Ένα συναίσθημα που μολύνει το σώμα μολύνει και τους άλλους

Τι είναι αρνητικό συναίσθημα; Ένα συναίσθημα που είναι τοξικό για το σώμα και παρεμβαίνει στην ισορροπία και στην αρμονική του λειτουργία.

Ο φόβος, το άγχος, ο θυμός, η μνησικακία, η θλίψη, το μίσος ή η έντονη αντιπάθεια, η ζήλια, ο φθόνος - όλα διαταράσσουν την ενεργειακή ροή μέσα στο σώμα, επηρεάζουν την καρδιά, το ανοσοποιητικό σύστημα, την πέψη, την παραγωγή ορμονών, κ.λπ. 

Κάθε επικρατούσα τάση ιατρικής, αν και ακόμα γνωρίζει πολύ λίγα σχετικά με το πώς λειτουργεί το Εγώ, αρχίζει να αναγνωρίζει τη σύνδεση μεταξύ αρνητικών συναισθηματικών καταστάσεων και σωματικής ασθένειας. Ένα συναίσθημα που βλάπτει το σώμα μολύνει επίσης και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεται σε επαφή και, έμμεσα, μέσω μιας διαδικασίας αλυσιδωτής αντίδρασης, αμέτρητους άλλους που δεν έχει συναντήσει ποτέ. Υπάρχει ένας κοινός όρος για όλα τα αρνητικά συναισθήματα: δυστυχία.

Τα θετικά συναισθήματα έχουν αντίθετη επίδραση στο σώμα. Ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνουν και θεραπεύουν το σώμα. Πράγματι, το κάνουν, αλλά χρειάζεται να γίνει διάκριση ανάμεσα σε θετικά συναισθήματα που παράγονται από το Εγώ και σε βαθύτερα συναισθήματα που απορρέουν από τη φυσική σου κατάσταση και τη σύνδεσή σου με την Ύπαρξη.

Τα θετικά συναισθήματα που παράγονται από το Εγώ περιέχουν ήδη εντός τους το αντίθετό τους, στο οποίο μπορούν γρήγορα να μετατραπούν. Να μερικά παραδείγματα: Αυτό που το Εγώ αποκαλεί αγάπη είναι κτητικότητα και εθιστική εξάρτηση που μπορεί να μετατραπεί σε μίσος μέσα σ' ένα δευτερόλεπτο. Ο έπαινος και η αναγνώριση σε κάνουν να αισθάνεσαι ζωντανός κι ευτυχισμένος τη μια μέρα - το να σε επικρίνουν ή να σε αγνοούν σε κάνει να αισθάνεσαι αποκαρδιωμένος και δυστυχισμένος την επόμενη.

Τα συναισθήματα που παράγονται από το Εγώ προέρχονται από την ταύτιση του νου με εξωτερικούς παράγοντες που είναι όλοι, φυσικά, ασταθείς και υποκείμενοι σε αλλαγή ανά πάσα στιγμή. Τα βαθύτερα συναισθήματα δεν είναι, στην πραγματικότητα, συναισθήματα, αλλά καταστάσεις της Ύπαρξης. Συναισθήματα υπάρχουν εντός της σφαίρας των αντιθέτων. Οι καταστάσεις της Ύπαρξης μπορεί να συσκοτίζονται, αλλά δεν έχουν αντίθετα. Απορρέουν από μέσα σου ως αγάπη, χαρά και γαλήνη, που είναι όψεις της αληθινής σου φύσης.